...

sobota 17. září 2016


Ahoj všichni,
chystáte se do Paříže? Pak vám určitě přijde vhod dnešní článek. Dozvíte se v něm, jaké nástrahy na vás v tomto městě lásky čekají..

KAPSÁŘI
Kapsáři jsou hrozbou snad v každém větším městě. V Paříži se s tímto typem zlodějů setkáte snad všude, především ale v metrum a v místech s velkou koncentrací lidí. Na své věci si vždy dávejte velký pozor. Je lepší si své peníze rozdělit a nemít tak celou hotovost na jednom místě. Rozhodně pak s sebou nenoste celý obnos peněz, který máte v Paříži k dispozici. Doma můžete nechat i některé nepotřebné doklady a platební karty.

Moje zkušenost: Naštěstí s kapsáři nemám žádnou zkušenost.


KAMARÁDI
Při návštěvě Paříže se vám může stát, že k vám někdo přijde a bude si s vámi chtít povídat. Někdy se opravdu jedná jen o někoho upovídaného a nebo pak o nějakého muže, který se snaží si najít zábavu na večer. V opačném případě se jedná o zloděje. Začne si s vámi povídat. Upoutá vaši pozornost na sebe, zatímco vás jeho kamarád okrádá. Případně to zvládne i sám. Může se vás zeptat, kolik je hodin, jestli máte nějaké drobné a bude sledovat odkud vytahujete mobil, peněženku či jiné cenné věci. Případně vás upozorní, abyste si dávala pozor na kapsáře. V ten moment si automaticky sáhnete na místo, kde máte vaše cenné věci schované. Pak už mu stačí se s vámi rozloučit a dokončit celou akci.

Moje zkušenost: Naštěstí s kapsáři a podobnými zloději žádnou zkušenost nemám.


LE PETIT PALAIS

PRSTÝNEK
Tady se scénář odehrává většinou následovně: Jdete po jedné z pařížských ulici a v tom vás zastaví žena, která před malou chvilkou prošla kolem vás. Osloví vás s tím, že jste ztratila prstýnek, který záhy sbírá ze země. Toto oslovení ji stačí k tomu, aby si získala vaši pozornost a začala se s vámi bavit. Zajisté po vás bude chtít peníze. Přece jenom našla ten váš prstýnek. Jindy tyto ženy vydávají tento kroužek zlaté barvy za luxusní drahý prsten z pravého zlata a snaží se vám ho prodat. Samozřejmě se ale jedná o pouhou lacinou cetku.

Moje zkušenost: S mou sestrou jsme jednu takovou ženu při procházce Paříží potkali. Prošla kolem nás. Viděla jsem ji zahazovat něco zlaté na zem. Říkala jsem si, co dělá? Ani jsem se ale za ní nestačila otočit a už byla u nás. Slečno, ztratila jste prstýnek. Ale ne, neztratila. Prstýnek položila sestře do ruky a pak ji ho začala cpát na jeden z prstů. Po pár minutách si prstýnek raději vzala a chtěla, abychom jí dali něco na jídlo. Nakonec jsme jí daly dokonce jedno euro. A to jste měli vidět. Jedno euro není pro pařížské žebráky dost, abyste věděli! Takže až budete chtít příště někomu něco dát opovažte se vytahovat drobné!


PRODEJ RŮŽÍ
Po Paříži chodí spousta mužů, kteří jakoby jen tak rozdávají růže ženám. Samozřejmě ale nic jen tak není. Muž se poté vrátí a bude chtít za růži zaplatit a to nemalou částkou.

Moje zkušenost: Na chlapy, prodávající růže, jsme narazili hned několikrát většinou pod Eiffelovou věží. Pomůže je důrazně odmítnout. Většinou nejsou příliš vlezlí a hned vás nechají být.


NOTRE-DAME

NÁRAMKY
Přesně naopak je to ale s lidmi, kteří se snaží vydělat na turistech pomocí náramků. Ve velké míře (opravdu velké) je tento prodej k vidění u baziliky Sacré Coeur. Postavající muži drží v ruce bavlnky nejrůznějších barev a snaží se je obmotat okolo zápěstí zvědavých a nepozorných turistů. Podaří-li se jim to, turisté mají smůlu a musí počkat až bude náramek dopleten. Pak přichází na řadu placení. Pokud nebudete ctít za jejich službu zaplatit a začnete dělat problémy, sejde se kolem vás celý hlouček kamarádů dotyčného náramkáře. Raději jim dejte požadovanou částku a nebo zavolejte policii. Tito lidé totiž dokáží být hodně agresivní.

Moje zkušenost: Tomuto stylu okrádání se snažím opravdu velkým obloukem vyhýbat. Většinou si schovám ruce do kapes a dělám, že tam vůbec nejsem.


MÁTE NĚJAKÉ VLASTNÍ ZKUŠENOSTI S TĚMITO ZLODĚJI V PAŘÍŽI? OKRADLI VÁS NĚKDY BĚHEM VAŠICH CEST?

Žádné komentáře:

NAPIŠ MI TVŮJ KOMENTÁŘ: