...

úterý 20. září 2016


Ahoj všichni,
dnes se hlásím s článkem z jednoho z nejkrásnějších měst Belgie, z Brugg!

Při procházce městem na vás bude z každého rohu dýchat středověká atmosféra. Právě v tomto období se Bruggy staly prosperujícím přístavem, který obchodoval z mnoha dalšími městy po celé Evropě. Středověká architektura se zde podařila dochovat téměř v původní podobě. Dodnes tady můžete obdivovat kamenné domy, kostely či místní katedrálu.

Bruggy jsou přezdívané Benátkami severu. A ne nadarmo. Město je protkáno vodními kanály, nad kterými se tyčí staré kamenné mosty. Historické centrum Brugg je právem zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO.



Jelikož nejsou Bruggy příliš daleko od Lille, rozhodli jsme se sem vydat na poklidnou nedělní procházku. Prošli jsme se po historickém centrum přes známé náměstí Markt s vysokou věží Beffroi až na další náměstí Burg. Tady nás docela zde zarazila velká spousta lidí sedících na zemi po celém náměstí. Všichni měli v ruce telefon nebo tablet a snažili se chytit dalšího pokémona do sbírky.

NÁMĚSTÍ MARKT


BEFFROI


NÁMĚSTÍ BURG A LIDÉ SBÍRAJÍCÍ POKÉMONY

Pokémony naštěstí nesbíráme, takže jsme se vydali dál. Tentokrát naši pozornost upoutali lidé, kteří kousek opodál tančili tango, což samozřejmě dodalo naší procházce na kouzelné atmosféře. Chvíli jsme je závistivě pozorovali a pak pokračovali podél kanálu. Pozdravili jsme místní labutě a stočili naši cestu směrem k jedné z příjemných kaváren.




KAVÁRNA JAZZ & BLUES BAR

PŘÍJEMNÉ POSEZENÍ NA TERASE

Po menší přestávce jsme se ještě pokochali katedrálou St-Salvator a malebnými uličkami tohoto města. Náš výlet jsme ukončili v příjemné rodinné restauraci, kde nás obsluhovala malá blonďatá holčička. Dali jsme si úžasný vývar a fish and chips. Všechno jídlo bylo naprosto vynikající. A já jsem byla navíc spokojená, že jsem si víc než po půl roce konečně dala náš klasický vývar.








NAVŠTÍVILI JSTE UŽ BENÁTKY SEVERU? JAKÉ JE VAŠE OBLÍBENÉ MÍSTO V TOMTO MĚSTĚ?

Žádné komentáře:

NAPIŠ MI TVŮJ KOMENTÁŘ: