...

středa 27. července 2016


Chystáš se do parku Asterix? Tak tady máš nějaké tipy a rady, aby tvůj den byl naprosto dokonalý...

KDY SE DO PARKU VYDAT?
Pokud si chceš park opravdu užít bez velkých řad a spousty lidí, vyhni se pokud možno období velkých prázdnin, víkendům (zejména neděle) a v průběhu školního roku středám (malí Francouzi totiž nechodí ve středu do školy).
V průběhu července má park každou sobotu prodlouženou otevírací dobu až do 22:00. Od září je park otevřen jen o víkendu a v průběhu místních podzimních prázdnin. Od listopadu do začátku dubna je pak park zavřen úplně.

VSTUPENKY
Nejlepší je si zakoupit vstupenky předem na internetu. Nebudeš tak muset stát v dlouhé řadě u pokladny.
Základní cena vstupenky pro dospělého je 47 €, pro děti 39 €. Tyto vstupenky jsou platné po celý rok a datum není dané. O něco levnější jsou vstupenky se stanoveným datem, které musí být zakoupeny minimálně sedm dní předem. Tady se cena za vstupenku pro dospělého pohybuje na 39 € a pro dítě  na 36 €.
Oficiální stránky parku nabízí i výhodnější vstupenky jako vstupenku skupinovou (5-9 osob 37/35€), studentskou vstupenku (mimo sezonu, 29 €) a jiné. Zakoupit si můžete i předplatné na celý rok (79/71 €), které se vyplatí, pokud se chystáte do parku minimálně dvakrát během roku.

INTERNETOVÉ STRÁNKY
Není od věci mrknout se na oficiální stránky parku (ve francouzštině, angličtině a španělštině). Aspoň tak budeš vědět, co na tebe v parku čeká.

OZIRIS

ATRAKCE LE DÉFI DE CÉSAR

MOBILNÍ APLIKACE
Velkým pomocníkem může být i mobilní aplikace, ve které najdeš mapu parku, čekací doby u jednotlivých atrakcí nebo například informace o jednotlivých představeních. Výhodou je i možnost objednat si a zaplatit jídlo v jedné z tebou vybraných restaurací. Informace o aplikaci ZDE.

CESTA DO PARKU
Park se nachází 35 kilometrů od Paříže. Určitě si ráno raději přivstaň a vyjeď dřív. Už na dálnici, což je jediná přístupová cesta do parku, se tvoří kolony. Za parkovné zde utratíš 10 €.
Pro ty, kteří by se chtěli do parku vydat z Paříže, existuje řešení v podobě autobusu. Ten odjíždí od Louvru (metro Palais Royal) v devět ráno. Cena za cestu tam i zpět je 22 € na internetu nebo 23 € na místě. Autobus se vrací do Paříže o půl sedmé večer. Podobný autobus jezdí i z letiště CDG.


PLÁN PARKU
Velkým pomocníkem při naší návštěvě parku pro nás určitě byla mapa celého areálu. Jednoduše se tak zorientuješ a okamžitě trefíš ke zvolené atrakci, restauraci nebo představení. Plánek nenajdeš hned u pokladen ale až u obchůdků se suvenýry.

ATRAKCE
Skoro všechny atrakce jsou v parku zadarmo. Připlatíš si pouze za šlapadla a aquazorbing (6 € za 15 min). 
Pokud nechceš ztrácet čas čekáním v řadě u každé atrakce, sleduj informační tabule, které udávají přibližný čas čekání. Podle toho si tak můžeš vybrat atrakci, u které zrovna nikdo není.
Zakoupit si ke své vstupence však můžeš i takzvaný pass rapidus, který ti umožní všechny v řadě předběhnout. Není to ale levná záležitost, dáš za něj 20 € a navíc platí pouze u 6 nejnavštěvovanějších atrakcí. Posledním radou na zkrácení dlouhého čekání v řadě je single ride, který můžeš najít u některých vybraných atrakcí. Single ride znamená, že je ti jedno, kde a hlavně vedle koho budeš na atrakci sedět. Prostě tebou zaplní zbývající volné místo. 


MENHIR EXPRESS


PŘEDSTAVENÍ
Tvůj den v parku si můžeš zpříjemnit i shlédnutím některého z představení. V nabídce parku je jich hned několik. Na představení stačí přijít 5 až 10 minut předem. My jsme na všechny představení přišli tak minutu před nebo přesně na čas a neměli jsme žádný problém.

JÍDLO
V areálu celého parku je několik restaurací, fastfoodů a stánků s párky v rohlíku. Nejlevněji vyjdou samozřejmě fastfoody, kde za meníčko dáte okolo 9 až 10 € (pizza, hamburger, bageta, párek v rohlíku + malé pití + desert/brambůrky). Za obyčejné hranolky pak zaplatíte 3,50 €. Hodně předražené jsou nápoje. Půl litru perlivé vody výjde na 2,70 € a půl litrovka slazeného nápoje (například Coca Coly) zde stojí 2,90 €. 

PŘEDSTAVENÍ S DELFÍNY

NAŠE SVAČINA

_________________________________________________________________________________

PARK ASTERIX:
Adresa: poblíž dálnice A1 mezi 7. a 8. sjezdem
Otvírací doba: 10 - 18 h (19 h v sezónu, 22 h prodloužené soboty v červenci)
Cena vstupenek: viz vstupenky
Internetové stránky: parcasterix.fr



DOUFÁM, ŽE SI SVŮJ DEN V PARKU ASTERIX NAPLNO UŽIJEŠ!!

Žádné komentáře:

NAPIŠ MI TVŮJ KOMENTÁŘ: